Projekt “EART” 2010.

Tko?
Ekološku akciju EART organizira Udruga Obala naših unuka koja ima zadaću okupiti voditelje i predavače, urediti logistiku opreme potrebne za terenski život i rad tijekom trajanja akcije. Volonteri su aktivni sudionici koji svojim djelovanjem stižu nova znanja, aktivno provode ljetni termin na obali Jadrana, kao i nakon akcije šire ideje koje su savladali na terenu. Lokalna zajednica sa svojim aktivistima daju podršku, jer veći dio djelovanja EART-a ipak ostaje njima u korist.
Što?
Akcija je zamišljena kao ekološka inicijativa koja okuplja volontere na proučavanju i djelovanju na morskoj obali diljem cijelog Jadrana, naročito manje pristupačnim, odnosno neurbaniziranim područjima. Bazira se na iskorištavanju ili recikliranju otpada koji je more nanjelo na nepristupačne dijelove obale. Dio dana se radi “na terenu” i sluša predavanje stručnjaka, dok je drugi dio otvoren za radionice i samostalne akcije. Ograniziraju se koncerti, izložbe i djeluje se u suradnji s lokalnim stanovništvom.
Kada?
Dvije grupe sastavljene od 15 volontera provode tjedan dana djelujući u sklopu akcije, od 17. 7. do 25. 7. ili od 25. 7. do 2. 8.
Gdje?
2010. godine ostvaren je značajan dogovor s mjesnom zajednicom Unije, stoga se projekt odvija na Unijama.

Ovaj unos je objavljen u Unije 2010 i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>